Behandling og vedligeholdelse af legehuset

Det er vigtigt at huske, at et legehus er et udendørs rum.

Vi ser at mange af vores kunder bliver så glade for husene, at de flytter helt ind, næsten da… ofte bliver legehusene indrettet med småmøbler, puder og tæpper. Ligesom der også er mange der har bøger og andet legetøj i deres legehuse.

Det er vi rigtig glade for.

Det er bare vigtigt at huske, at et legehus er et udendørs rum.

Det vil sige, at legehusene er ikke isolerede. Husene har dog undertag, der er fuget inden selve taget sættes fast, ligesom alle skruehullerne i taget er tætnet. Alligevel er det ikke 100% vandtæt som et “rigtigt” hus.

Taget er som fremstillet af trykimprægnerede klinkbrædder eller af superwood, og er altså dermed behandlet. Alle øvrige overflader bliver, på værkstedet, behandlet med “antigrønt” for at skærme det midlertidigt mod skimmel indtil det bliver malet.

Vores legehuse leveres både malet og umalet. Det er vigtigt at alle overflader bliver behandlet med olie eller maling inden for en kortere periode efter du har modtaget huset.

Hvis du har modtaget et legehus der er malet, skal du blot gå det efter med jævne mellemrum for at male eventuelle revner og de småskader der naturligt opstår grundet vejret og ved leg (husk at gemme dine farvekoder).

Træ er nemlig et levende materiale – også efter fremstilling – og vejret her hos os i Norden påvirker legehuset (og dit øvrige træværk) hele året. Sol, regn, sne og temperatursvingninger kan få træet til at revne, og så er der fri adgang for fugt og der med også for skimmel.
Det betyder desværre at selvom legehuset er behandlet efter alle kunstens regler inden det forlader værkstedet, kan du risikere at opleve utætheder.

Vælger du en heldækkende træbeskyttelse er du bedst sikret, den lukker for solens stråler og lægger sig som en vandtæt hinde på overfladen.

Maleren anbefaler; brug pensel – glem sprøjtemetoder og andre tidsbesparende metoder. Tag den tid det tager, sæt lidt god musik på, lad hele familien deltage, så går det som en leg. Mal gerne og helst 2 gange.
Husk endelig at male legehuset indvendigt for at sikre mod skimmelsvamp.

De bedste forhold når du skal male:
Træet skal være rent og tørt, det skal være tørvejr (luftfugtighed under 80%) og helst med temperaturer mellem 15 og 25°C.

Rigtig god fornøjelse